10 heinä

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards

Vireessä liitävä Cavaliers saa vieraakseen ahdingossa märehtivän Wizardsin.

Cavaliersin kausi on runkosarjan osalta mennyt pitkälti nappiin. Playoffit odottavat ja 3. sijakin on loistava, mikäli se saadaan vielä pidettyä. Cavs taistelee kolmossijasta vielä 76ersin kanssa, joten jonkinlaista panosta on heidänkin peleissä vielä. Cavaliers on kotiottelunsa voittanut hurjalla 71,8% teholla, eli tältä osin peli tuntuu olevan kunnossa. Pisteitä kotona taotaan 111 otteluun ja omiinkin paukkuu samalla mitalla. Cavaliers on varmistanut playoff-paikan, mutta sijoitus runkosarjassa on vielä epäselvä.

Edellinen kotiottelu Toronto Raptorsia vastaan päättyi Cavaliersin voittojuhliin. Tosin ainoa tappio kotikentällä viimeiseen 10:een otteluun onkin tullut hurjassa liidossa olevaa Miami Heatia vastaan juuri ennen pääsiäistä.

Suuria poissaoloja illan otteluun ei ole ainakaan vielä julkaistu, ja tuskin lepuutuksia nähdään, kun sijoituksesta kamppaillaan.

Wizards on hienon vireensä kadottanut ratkaisuhetkillä. Wizards kaipaa kipeästi voittoja, kun he saalistavat parempaa sijoitusta Bucksilta. Playoffpaikka on jo kourassa, mutta sijoitus ei kummoinen ole. Wallin ollessa poissa Velhojen peli tuntui kulkevan ja voittoja saatiin kahmittua kovemmistakin joukkueista. Nyt kun Wall on päässyt lasaretista pelaamaan, on peli selvästikin takkuillut, ja se näkyykin sitten tulostaululla.

Wizardsin vierastilasto on kohtuullinen, kun koko kautta katsoo. Yli puolet vieraspeleistä on voitettu ja pisteitäkin taottu keskimäärin 104, mutta omaan päähän soi hieman useammin. Edellisessä ottelussa Rocketsin vieraana oli jo pieniä piristymisen merkkejä havaittavissa, vaikkakin turpaan tuli. Vastus ei paljoa tästä tälläkään kertaa helpotu, joten puolustuspääkin pitäisi kuntoon saada.

Ottelu on mielenkiintoinen, kun panosta on molemmilla joukkueilla. Cavaliersilla on koti- ja materiaalietu, tai oikeastaan kaikki mahdolliset edut. Wizardsin ahdingon ja vireen vuoksi peli tulee Cavaliersille kääntymäänkin. Tasoituslinja on enemmän kuin kohtuullinen, kun laskennallisesti rajalinjana mieltäisin Cavs-8,5.

Veikkausvihje:
Cleveland Cavaliers-5,5 @1.95 (Pinnacle)