10 joulu

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder

Liigan kovin kotijoukkue Rockets isännöi Thunderia ensi yönä. Rocketsin kausi on todellakin mennyt kuin Trömsössä konsanaan. Playoffeihin lähdetään runkosarjan voittajana ja komealla voittoprosentilla, 81,2%. Rockets on ollut todella vakuuttava koko kauden, eikä ole lähtenyt pelleilemään lopettamalla pelaamisen kesken ottelun tai mitään muutakaan, toisin kuin esimerkiksi Warriors. Loukkaantumisiltakin on säästytty tällä kaudella ja mestaruus on tähtäimessä.

Rocketsin tilasto on karmaisevaa katsottavaa. 85% kotiotteluista voitettu, 114,7 pistettä tehty keskimäärin per ottelu ja omiin tullut vaivaiset 105 pistettä per ottelu. Tänään on Rocketsin viimeinen kotiottelu runkosarjassa, ja faneille halutaan antaa kaunis lopetus tähän runkosarjaan. Lepuutuksia en odota tähän otteluun, mutta kahteen viimeiseen niitä tulee varmasti.

Thunder on ottanut turpaan viidestä viimeisestä ottelustaan 4. Oklahomalla on ahdinko päällä, vaikka pudotuspeleihin mennäänkin. Warriors on vastaan tulossa ensimmäisenä, eikä se varmastikkaan ole se joukkue, ketä vastaan kukaan ensimmäisellä kierroksella haluaa pelata. Mahdollisuuksia vielä kuitenkin on.

Vieraspelaaminen ei tällä kaudella ole säväyttänyt. Alle 50% vieraspeleistä on voitettu, eikä tällaisella tehokkuudella ole mitään asiaa konferenssifinaaliin saati finaaliin. Realistisesti ajateltuna Thunderin kausi päättyy ensimmäiseen poffikierrokseen, mutta se on sen ajan murhe se. Pisteitä on saatu vieraissa kasaan reilu 100 pistettä per ottelu, mutta omiin tullut vähintäänkin saman verran.

Ottelun ennakkoasetelma on melko selkeä. Rockets omaa kaiken mahdollisen edun enkä usko Oklahoman olemaan kummoinen vastus tälläkään kertaa. Viimeksi Houston kävi nappaamassa 10 pisteen voiton Oklahoman kotoa, ja tänään uskon eron olevan vielä suurempi. Sen pitemmittä puheitta lapulle napataan ehdottomasti Rocketsin voitto ja tasoitukset kylkeen.

Veikkausvihje:
Houston Rockets-6 (Rajalinja 10,5) Kerroin: 1.92 PINNACLE