10 tammi

Indiana Pacers – Charlotte Hornets

Hornets lähtee hakemaan revanssia Pacersia vastaan

Pacers on varmistanut playoff-paikan sekä runkosarja sijansa. Kotietu jäi tällä kertaa saamatta, mutta vastustaja ei olisi muuttunut Cavaliersista mihinkään. Pacers lähtee viimeiseen otteluunsa ilman panosta, mutta varmati kotijoukkue haluaa antaa esityksen kotiyleisölleen. Pacersin peli on kulkenut läpi kauden, ja se näkyy kyllä tuloksissa ja tilastoissakin.

Pacersin tilastoa voisin lähteä purkamaan hieman. Kokonaisuudessaan kausihan on mennyt loistavasti. Kokonaistilastossa Pacers on voittanut 59,3% otteluistaan ja pisteitäkin on taottu keskimäärin 105 per ottelu, vaikkakin omiin on saman verran tullut. Kotitilasto on tälläkin playoff-joukkueella murhaava. 67,5% otteluista on tosiaan voitettu ja 107 pistettä per matsi saatu kasaan. Omiin on myös soinut lähes samalla teholla. Konferenssin viides sija on täysin oikeutettu, mutta vastaan ensimmäisellä kierroksella tulee sitten Cavs, niin voi asiat muuttua.

Pacers tuskin lepuuttaa pelaajia, kun viimeinen kotiottelu runkosarjassa, niin kunnon show on tulossa.

Hornets..

Charlotte jäi poffiviivan alle. Ei ollut mitään epäselvyyttä siitäkään, sillä tämä kausi on ollut Horneteille melkoinen sukellus. On ollut ylä- ja alamäkiä, mutta mahalasku loppukaudesta oli kyllä melkoinen. Charlotella ei tässä ottelussa kirjaimellisesti ole mitään panosta. Viimeinen kotiottelu on pelattu, ja kausi päättyy ensi yönä. Katsotaan tuleeko Hornets millaisella rosterilla, vai miten ajattelivat peluuttaa tässä viimeisessä ottelussa..

Hornetsin tilasto on alempaa keskikastia. Kokonaisvoittoprosentti jää alle 45, mutta pisteitä on kyllä taottu, vaikka puolustus vuotanut samaan tahtiin. 109/109 pistettä per ottelu kokonaistilastossa. Vierastilasto onkin vähän erilainen. 35% otteluista voitettu, pisteitä 105 tehtyä, ja 108 päästettyä. Hornets on kauden yksi pahimpia floppeja, mutta ehkä ensi kaudella mietitään sitä puolustuspäätäkin.

Poissaoloja saattaa vielä tulla lisää, mutta varmasti poissa ovat seuraavat pelaajat: Bacon, Carter-Williams, Graham ja Zeller.

Pacers ottaa vieraat vastaan avosylin. Edellinen ottelu pelattiin Hornetsien kotikentällä, ja se päättyi Pacersin juhliin. En usko, että tänään siihen muutosta tulee. Indiana lähtee voiton hakemaan kotiyleisön edessä, ja Hornets päästää tunteet pintaan. Pacers lähtee lapulle materiaali- ja kotiedun turvin. Myöskin tässä huomioitavaa on, ettei Hornetsilla tosiaan ole mitään painetta Indianan kotona, kun kotiyleisökään ei huohota niskaan, eli voi tulla joko blow out matsi Hornetsille, tai sitten pelaavat erittäin rennosti. Pacers kuitenkin tulee tässä ottelussa voiton kaappaamaan, ja sitä otetaan kyllä lapullekin!

Veikkausvihje:

Indiana Pacers-6,5 (rajalinja 8,5) Kerroin: 1.96 Marathonbet Panos: 7 yks.