14 maalis
Piirakasta syntyi vetovälittäjille skandaali

Miksi FA Cupissa kohistaan maalivahdin syömästä piirakasta?

Valioliigassa pelaavan Arsenalin sekä viidennellä sarjatasolla pelaavan Suttonin kesken pelattu FA Cupin ottelu on poikinut runsaasti vedonlyöntiotsikoita. Kyseessä ei kuitenkaan tällä kertaa ole lilliputin ja jättiläisen välinen kamppailu joka olisi nostanut paikallisen pikkutiimin jättiläisen ohitse. Vedonlyöjät jotka veikkasivat ottelun tulosta 2 – 0 Arsenalin hyväksi näkivät juuri toivotunlaista peliä, vaikka Arsenal käyttikin lähinnä varamiehistöään nurmella. Vetoa oltiin nimittäin lyöty myös muusta kuin ottelun lopputuloksesta.

Jupakan päähahmona oli Suttonin varamaalivahti nimeltä Wayne Shaw. 83. peliminuutin kohdalla hän päätti nimittäin syödä piirakan. Vaikka yleensä vaihtopenkillä ei olekaan tapana nauttia usean ruokalajin illallisia tai muutakaan kummempaa suuhun pantavaa, eräs Britanniassa toimiva vedonlyöntitoimisto oli tarjonnut 8 –kertoimen sille että Shaw söisi piirakan kesken pelin ja että tämä myös tallentuisi kameraan. Kävi ilmi että tämä veto oli johtanut siihen että vedonlyöntitoimisto joutui maksamaan vedonlyöjille viisinumeroisen summan.

Vaikka ulkopuolisille tämä piirakkaan liittynyt veto saattaakin tuntua triviaalilta, Iso-Britanniassa vedonlyöntiä valvova elin on kuitenkin päässyt tapahtumasta kärryille ja aloittanut tutkinnan asiasta. Tämä johtuu siitä että pelaajat tai valmentajat eivät luonnollisesti saa välittää sisäpiirin tietoa vetokohteista ulkopuolisille, saati sitten osallistua vedonlyöntiin itse tai välillisesti. Vaikuttaa vahvasti sille että Shaw oli tietoinen piirakansyöntivedosta. Hän vahvistaa kuulleensa vedosta ennen ottelua ja uskoo ainakin parin kaverin ja fanin lyöneen vetoa aiheesta. Niinpä hän päätti vähän pilailla.

Suttonin puheenjohtaja nimeltä Bruce Elliott ei vaikuta tyytyväiseltä Shaw:n epäkorrektiin käytökseen. Puheenjohtaja kiistää tienneensä piirakansyöntiä koskeneesta vedosta mitään. Elliotin mukaan Shaw on saanut itsensä lehtiin ja sen myötä kuuluisuus on noussut hänellä selvästi päähän. Elliott vakuuttelee että heidän vahva aikomuksensa on palauttaa Shaw takaisin maan pinnalle.

Kuva: Uhkapeluri.com