15 marras
Löisitkö vetoa Sharapovan paluun puolesta?

Onko Sharapovan paluu tenniskentille mahdollista?

Venäläinen Maria Sharapova on ehkä tunnetuimpia tenniksen naistähtiä, joka on nähty kansainvälisillä pelikentillä vahvana voittajana. Sharapovalle määrättiin kuitenkin kahden vuoden mittainen kilpailukielto hänen annettuaan pistokokeissa positiivisen dopingnäytteen vuonna 2016 pelattujen Australian avointen jälkeen, kun hänen näytteestään löytyi meldonium –nimistä dopingainetta.

Nyt kilpailukieltoon on kuitenkin odotettavissa muutos, kun hänen kahden vuoden pituinen hyllytyksensä ollaan lyhentämässä yhdeksällä kuukaudella. Tämä tarkoittaisi siis että viisinkertainen Grand Slam –voittaja saisi villin kortin Stuttgartin WTA –turnaukseen. Turnaus alkaa 26.4.2017. Tämä entinen maailmanlistan ykkönen pääsee siis kisan järjestäjien mukaan pelaamaan ensimmäisen kierroksen ottelunsa samana päivänä. Sharapova on hyvin tunnettu tennistähti Stuttgartissa, onhan hän voittanut kyseisen turnauksen jo kolmesti aiemmin.

Tämän turnauksen lisäksi Sharapovalle on annettu villi kortti myös kesäkuussa 2017 pelattavaan Madridin turnaukseen. Aloite villin kortin myöntämiselle tuli järjestäjien mukaan tennistähti Sharapovalta itseltään. Madridin turnauksen johtaja ja aiemmin myös Wimbledonissa voittanut Manolo Santana myöntää että huolellisesti harkittuaan, järjestäjät myöntyivät antamaan Maria Sharapovalle villin kortin.
Vaikuttaa siis mahdolliselta että Sharapovan paluu tenniskentille olisi mahdollista jo ennen virallisen kilpailukiellon päättymistä. Tässä auttaa oletettavasti muun muassa Sharapovan tähtistatus – turnausten järjestäjien tulee myydä runsaasti lippuja ja supertähdet, kuten Sharapova auttavat vetämään runsaasti yleisöä paikalle. Madridissa tämä tennistähti voitti massakentillä pelattavan turnauksen vuonna 2014, jonka jälkeen hän voitti perään myös Ranskan avoimet.

Maria on ollut yksi maailman parhaista tenniksen pelaajista jo 15 vuotta. Santana myöntääkin että kyseessä on sellainen pelaaja jota yleisö tulee katsomaan mielellään. Madridissa hän on aina pelannut hyvin ja on mahdollista että kilpailukielto on motivoinut häntä vain parantamaan otettaan entisestään ja pelaamaan vielä paremmin. On kuitenkin varmaa että Sharapovan paluu areenoille ei ainakaan vähennä otteluista saatavia lipputuloja. Madridin tennisturnausta pääsee seuraamaan 5.6.2017 lähtien.