28 helmi
Uhkapelaa autourheilusta

Räikkönen ohitti Hamiltonin ja sijoittui ykköseksi Barcelonan testiajoissa

Kimi Räikkönen on onnistunut nostamaam Ferrarin tuloslistan ykköseksi Barcelonan Formula ykkösten talvitestien toisen päivän päätteeksi. Testeissä Ferrarin suomalaiskasvo ajoi hyvin tasaisesti Britannian Lewis Hamiltonia vastaan, joka ajaa Mercedeksen tallissa. Räikkönen onnistui tiristämään tuloksensa hämmästyttävän pienellä erolla Hamiltonin ohi – vain 23 tuhannesosalla. Voidaan siis todeta että Räikkösellä oli hyvä päivä Barcelonassa ja katse on nyt siirtynyt kohti tulevia kisoja.

Räikkösen Ferrari oli sekä nopea että myös luotettava testien aikana ja Räikkönen ehtikin ajaa läpi 108 kierrosta, jääden kuitenkin tallikaveri Sebastian Vettelin kierrosluvuista jälkeen, joita tämä ehti kartuttaa jopa 126 kierroksen verran. Vettelille keskikovat renkaat olivat oikea valinta sillä hän teki niillä parhaan aikansa, 1.21,878. Räikköselle taas pehmeät renkaat toivat testien aikana vielä nopeamman tuloksen, joka oli 1.23,960. Lewis Hamilton ylsi omaan parhaaseen aikaansa superpehmeillä renkailla. Hamiltonin jälkeen oli Valtteri Bottaksen aika ajaa kilometrejä täyteen Mercedes –tallissa. Bottas ajoikin neljän tunnin aikana yhteensä sata kilometriä ja sai autonsa pidemmän, 24 kierroksen jälkeen takaisin varikolle ilman suurempia ongelmia.

Red Bullin Max Verstappen ajoi ensimmäisenä testipäivänään uudella autolla, jääden loppujen lopuksi 1,2 sekuntia Räikkösen kärkiajasta. Tänään eniten kierroksia ehti ajaa Haasin Kevin Magnussen. Hän ehti purkittaa jopa 119 kierrosta, jääden silti kierrosluvuissa Vettelin perään.

Lähiaikoina Räikkönen on antanut joitain haastatteluja joissa hän puhuu viime kaudestaan, joka oli kuulemma italialaiselle Ferrari –tallille pettymys. Pitkään Ferrari on ollut Mercedeksen merkittävin haastaja, mutta viime kaudella kaksikon väliin pääsi tunkeutumaan Red Bull. Räikkönen onkin maininnut että kauden tulos jäi kauas tavoitteista. Vielä hänestä on ollut vaikea arvioida kuinka autoihin tehtävät muutokset tulevat vaikuttamaan voimasuhteisiin. Barcelonan testiajojen jälkeen hänellä tulee olemaan jo paljon parempi näkyvyys auton vahvuuksiin ja heikkouksiin tulevaa kautta ajatellen.