02 maalis

Vaasan Sport – miten onni kääntyi huonompaan

Vaasan Sportin SM-liigakausi 2016 – 17 alkoi hyvin ja joulukuu alkuun Sport taistelikin aivan liigan kärkituntumassa. Kuitenkin joulukuussa joukkueen onni kääntyi täysin ja Sport hävisi joulukuussa käymästään 11 ottelusta jopa 9. Lopulta kärkikahinat vaihtuvat perän pitämiseen kun Sport valahti liigataulukossa niinkin alas kuin sijalle 12. Runkosarjan tärkeimmällä hetkellä Sport jäi jälkeen ja syitä on sittemmin kyselty joka taholta.

Pudotus saattoi johtua loukkaantumisista johtuneesta oravanpyörästä, jota ei saatu pysäytettyä. Joukkueen odotukset olivat voitokkaan alkukauden jälkeen korkealla ja yleisesti tunnelma oli korkealla. Kun loukkaantumisia alkoi sattua, ongelmia alkoi kasaantua samaa tahtia. Negatiivinen tunnelma sai kenties joukkueesta otteen, eikä kelkan suuntaa ole sittemmin saatu muutettua vaan on menty päin seinää. Mikä sitten avuksi, jotta tappion kierre saataisiin vielä katkaistua ajoissa?

Uudet pelaajahankinnat saattavat muuttaa joukkueen dynamiikkaa ja katkaista negatiivisen kierteen. Tammikuussa Bratislavasta saapui Tomas Kubalik. Samoin Veini Vehviläinen tuotiin joukkueen riveihin JYPistä. Lisäksi kuluvan kauden aikana joukkueeseen on liittynyt enemmänkin pelaajia – kuten Otto Honkaheimo Aleksi Ainali sekä Joonas Vihko.

Tällä kaudella Vaasan Sport on pelannut aggressiivista taistelujääkiekon strategiaa, joka on aiheuttanut suuren määrän rangaistuksia joukkueelle. Sport onkin enää Pelicansin perässä jäähyminuuteissa yhteensä 683 minuutilla. Koska rangaistukset kostautuvat, etenkin jos lähdetään pelaamaan alivoimapeliä, missä Vaasan Sport on kaikkein heikoimmillaan. Vaasan Sportin tiimalasi alkaa täyttyä ja mitä joukkue sitten päättääkin tehdä tuurinsa kääntämisen eteen, tulee siinä onnistua nopeasti. Toivomme Sportille onnea tehtävässään.

Kuva: kiekkoareena.fi