26 helmi
Manageri sai potkut

Valioliigan Leicester City antoi managerilleen potkut – mistä on kyse

Leicester City –joukkueeseen vaihtanut kreikkalainen jalkapallomanageri onnistui sensaatiomaisesti tempussa, jonka vedonlyöjien antama kerroin ennen kauden alkua oli 5 000. Claudio Ranieri oli aiemmin saanut potkut Kreikan maajoukkueen johdosta, ja otti sitten vastaan legendaarisen pestinsä tämän Valioliigassa pelaavan joukkueen johdossa. Nyt, 297 päivää mestaruuden jälkeen, Ranierille annettiin potkut Leicester Citystä. Mistä ihmeestä tässä voi oikein olla kyse? Joukkueen fanit juhlivat vielä alle vuosi sitten joukkueen taianomaista nousua liigan kärkeen ja ovatkin tällä hetkellä selityksen velkaa.

Potkuja edeltävät tapahtumat johtavat Mestarien liigan ensimmäiselle jatkokierrokselle missä Leicester City kohtasi Sevillan. Peli johti Leicesterin tappioon luvuin 1 – 2. Seuran operaatioista vastaava Aiyawatt Srivaddhanaprabha julkaisi tuona torstaina tiedotteen ”vaikeasta ja välttämättömästä päätöksestä”. Ranierille oli potkuista ilmoitettu jo aiemmin saman iltapäivä aikana. Mistä Ranierin potkut sitten johtuivat?

Syytä ollaan haettu seuran numeroista. Leicester oli valunut lähemmäs ja lähemmäs liigasta putoamista. Kun viime kaudella joukkue hävisi kaksi kertaa, nyt luku oli jo neljätoista. Putkeen Leicester City oli kokenut jo viisi tappiota eikä tämän vuoden maaliero, 0 – 12, ole luku jolla voisi ylpeillä. Nyt joukueen on tehtävä maaleja kotiottelussaan Liverpoolia vastaan, tai sarjapelien maaliton putki venyy jopa kahden kuukauden mittaiseksi. Ranierin synkeä tunnelma oli havaittavissa managerin kasvoilta kun Millwall tiputti Leicesterin Englannin cupista. Peli päättyi luvuin 1 – 0.

Potkujen syytä ollaan haettu myös Ranierin ennalta arvattavasta strategiavalmennuksesta. Leicester tunnetaan jo nyt vastaiskuistaan ja tiiviistä puolustamisestaan. Kaavoihin kangistuminen pelikentällä on suuri virhe jota vastapuolella pelaavat joukkueet osaavat hyvin nopeasti hyödyntää omaksi edukseen. Britannian mediassa ollaan keskusteltu potkujen jälkeen siitä, kuinka Ranieri menetti lopulta uskottavuuden myös pelaajien keskuudessa. Siinä kohtaa kun tiimin managerin uskottavuus tippuu pelaajien silmissä, on jäljellä enää yksi tie ulos.